Een tijdje terug deed ik mijn eerste fotoshoot in het kader van mijn project Borstvoeding, je bent niet alleen. Ik ging bij Veronique langs om een foto te maken waaruit duidelijk naar voren komt dat je als borstvoedende mama steun kan vinden via social media. In de hoop dat deze reeks mama's zal laten zien dat je er echt niet alleen voor staat.

Dus met mijn camera onder de arm reed ik naar Veronique. Een mama van een peuter die wel op de foto wilde voor mijn project. Veronique geeft al meer dan twee jaar borstvoeding aan haar dochter, wat bijzonder is, gezien ze het zelf nooit had verwacht zo lang te voeden. Maar het gaat zo fijn dat ze er niet mee stopt voor een van beide er klaar mee is. Nu was het wel een fotoshoot met uitdaging! Want een peuter op commando aan de borst laten drinken, dat gaat niet vanzelf. Zeker als er dan ook nog zo'n mevrouw - ik - rond loopt met haar camera. Met dit in mijn achterhoofd ging ik naar deze mooie meiden toe met het idee dat er misschien wel helemaal geen borstvoedingsfoto uit zou komen. En in het begin leek het erop dat deze eigenwijze peuter echt niet wilde drinken. We lieten haar gaan en ik schoot een paar mooie plaatjes van de spelende Marit en haar mama. Uiteindelijk wilde ze, na mama's toverwoorden, toch wel graag een slokje drinken en kon ik los voor mijn project.

Ik heb genoten van het kijkje wat ik mocht nemen in het leven van Veronique en haar dochter. En het is een hele eer om dan achteraf dit berichtje te ontvangen: "Wat een fijn gevoel heb ik nu na de shoot! Bedankt! Was een relaxte sfeer". Daar doe ik het voor!