Mijn partner werkt vaak met Drupal, een open source programma waarmee websites gemaakt kunnen worden. Hij spreekt hierover regelmatig op congressen en zo werd hij gevraagd om de Keynote te verzorgen van DrupalCamp Antwerpen. Ook zochten ze nog vrijwilligers en omdat het mij leuk leek eens te ervaren hoe zo'n congres georganiseerd wordt, besloot ik te helpen tijdens de voorbereidingen van dit DrupalCamp.

Nu bleken ze ook nog op zoek te zijn naar iemand die wat foto's kon maken van de sfeer. Een super combi! Het leek mij enorm leuk om wat ervaring op te doen met een hele andere vorm van fotografie: volwassenen (die er misschien wel niet op zitten te wachten) op de foto zetten en de sfeer zien te vereeuwigen. Dat is wel even iets heel anders dan gezinnen of kleine kindjes tijdens een fotoshoot! En natuurlijk super leuk dat ik de herinnering van partnerliefs eerste solo keynote mocht vastleggen.

Dus gingen we als gezinnetje naar Antwerpen. Ik met mijn camera, partnerlief met zijn laptop en de kindjes met een lading speelgoed. Een heerlijke dag met inspirerende presentaties en een leuke fotografie uitdaging. Wel realiseerde ik me die dag weer waarom ik mijn kinderen (in principe) niet meeneem naar fotoshoots; wat een gedoe om ze te vermaken en me ondertussen te concentreren op het fotograferen! Maar het mocht de pret niet drukken en ik heb die dag een paar leuke plaatjes mogen schieten.