2017 komt voor mij in het teken van borstvoeding te staan. Niet alleen vanwege mijn wens om onze baby langer dan een jaar borstvoeding te geven, maar ook omdat ik als fotograaf aan de slag ga met het project “Borstvoeding, je bent niet alleen”. Met dit project wil ik doormiddel van een reeks foto's laten zien dat er een heel zichtbaar en onzichtbaar vangnet is wanneer je je kindje borstvoeding geeft.

Het idee is ontstaan uit mijn eigen ervaring. Onze oudste dochter heb ik twee en een half jaar probleemloos met de borst gevoed. Maar ook wij hadden onze dipjes, ik was het bijvoorbeeld soms zó zat om lopend buffet te spelen en vond het altijd heerlijk om dan even mijn ei kwijt te kunnen bij de mensen om mij heen. Het probleemloze 'mama-drinken' stopte tijdens de zwangerschap van onze tweede en toen zij geboren werd begon een groot drama. Ik kreeg belachelijke stuwing, spruw, borstontstekingen en ze bleek ook nog een te kort tongriempje te hebben. En oooh, wat was ik blij met alle steun en liefde die ik kreeg van professionals, vrijwilligers en mijn omgeving! Zonder hen had ik het ondanks mijn eerdere positieve ervaringen met borstvoeding echt opgegeven.

Nu zie ik op het internet heel veel mooie borstvoedingsfoto’s en zelf heb ik heb ook al een flink aantal borstvoedende vrouwen vastgelegd. Allemaal prachtige herinneringen aan een bijzondere intieme tijd, maar in de foto’s mis ik de helpende handen, de steun en de liefde die een borstvoedende vrouw nodig heeft om de borstvoeding te laten slagen. Zelden staat er een ondersteunende partner, een hulpverlener of een vriend(in) op de foto's. Het lijkt soms wel alsof je er als moeder alleen voor staat en dàt beeld wil ik veranderen.

Ik ben daarom op zoek naar borstvoedende mama’s èn hun helpende hand(en) die ik mag fotograferen. Willen jullie voor mijn camera staan? Dan krijg je een gratis fotoshoot van 30 tot 60 minuten en twee digitale foto's in hoge resolutie opgestuurd, alle voorwaarden en wensen lees je hier en je mag mij altijd contacteren.