Ik besloot een paar weken geleden een fotoshoot weg te geven. Ze voorspelde een mooi zonnetje en ik wilde mijn portfolio aanvullen, dacht ik, maar eigenlijk zat er iets heel anders achter! Het bleek allemaal de schuld van de herfst! Ik krijg een onwijze drang om te fotograferen in de herfst (zoals ik eerder ook schreef), maar de rust die de herfst mij geeft is ook zo’n bron van inspiratie. En deze inspiratie zorgde dat ik nieuwe dingen wilde leren. Ik wilde eens gaan oefenen met mensen poseren. Ik wilde me meer bezig houden met licht en achtergrond. Ik wilde me eens verplaatsen in een hele andere vorm van fotografie als dat ik normaal doe, om deze ervaring mee te nemen naar mijn manier van fotografie.

Dus zo liep ik met mijn “modellen” op die heerlijk zonnige zaterdag door het prachtige landschap bij Kasteel Westhove. Ik was opzoek naar mooie plekjes en heb mijn modellen af en toe te laten poseren. Ik wilde oefenen met mensen laten doen wat ìk wil, kijken of ik het plaatje wat ik in mijn hoofd heb op foto kon krijgen. Ik vond het erg moeilijk, maar ook erg leuk om eens te spelen met achtergrond, licht, houding en mijn modellen. Ik heb er echt onwijs veel van geleerd, dingen die ik niet moet zeggen, dingen die ik wel moet zeggen en vooral dat ik zelfverzekerder mag zijn en mijn modellen meer mag sturen. Veel van de foto’s was ik dan ook totaal niet tevreden over, sommige zijn overbelicht, op andere kijken mijn modellen afschuwelijk, weer andere foto’s zijn saai en zo zie ik nog 100 verbeterpunten voor mezelf. Maar ondanks dat de foto’s niet perfect zijn, ben ik wel trots op mijn werk. Ik stapte buiten mijn comfort zone en heb er wat leuks van gemaakt en bovenal heel erg veel van geleerd.