6 augustus 2015

Ik hou van wasbaar, wij luieren wasbaar, mijn inlegkruisjes zijn wasbaar en toeten, handen en billen worden gepoetst met wasbare doekjes. Vandaar dat ik al een paar keer de vraag van vriendinnen kreeg of ik niet ook wasbare zoogcompressen maakte. (Voor de leek onder ons: zoogcompressen zijn voor moeders waar af en toe een drupje of soms hele stormvloeden aan melk uit hun borsten komt als het even nièt uitkomt. Zoogcompressen stop je in je bh/hempje zodat die de melk absorberen.) Nu heb ik zelf - ondanks dat ik nog borstvoeding geef - geen last meer van druppende melk en voelde het voor mij erg gek om iets te maken wat ik niet eerst zelf kan uitproberen. Maarja, ik luister graag naar mijn klanten, dus besloot ik toch eens aan de slag te gaan. Al snel volgde het eerste setje aapjes zoogcompressen die eerst getest werd door een vriendinnetje met heuze schiettieten. En ze was erg tevreden :D.

 

Nu bleek niet alleen zij enthousiast, want toen ik mijn eerste fleurige setje op facebook postte, was het hek van de dam: dat wilde meer schiet-tiet-mama's! Dus tijdens de wereld borstvoedingsweek besloot ik een leuke actie online te zetten. Wauw wat zijn jullie enthousiast!

De compressen zijn natuurlijk super vrolijk met allemaal verschillende patroontjes, maar dat is niet het enige. De compressen hebben een witte achterkant, dus kan je onder al je kleding dragen. Deze achterkant is gemaakt van PUL, dit is een ademende, maar waterdichte kunsstof en veel gebruikt wordt in wasbare luiers. Tussen de PUL en het fleurige stofje zit een laagje absorberende stof die alle melk opneemt. En het fleurige laagje is gemaakt van heerlijk zacht katoenen tricot.

Als de compressen gebruikt zijn kan je ze dus ook wassen en drogen aan de waslijn. Ik was al het wasbare op 40 graden met voldoende wasmiddel. Hierdoor voorkom je erge slijtage en de was is prima schoon. Maar de compressen mag je ook tot 60 graden wassen. En zelfs een enkele keer op 90 graden zou geen probleem mogen zijn, maar voor de fanatieke huisvrouwen onder ons: strijk de compressen niet.

Ben je net als wij helemaal enthousiast en wil je een (of meer) setje(s) kopen? Kijk dan in mijn webshop onder zoogcompres.