18 november 2014

Toen ons meisje geboren werd besloten wij om wasbaar te gaan luieren. En als je dan toch aan het wassen bent en niet zo van chemische babyproducten houdt, zijn wasbare billendoekjes een logische stap. Na lang zoeken op het internet besloot ik hoe ik dat ging aanpakken, ik ging naar de winkel en kroop achter de naaimachien. En nu na 1,5 jaar wasbaar luieren ben ik nog steeds erg blij met het mijn wasbare billendoekjes. Zo blij dat er vele toetendoekjes met het zelfde concept bij gekomen zijn en ik mijn omgeving heb aangestoken. Nu ook een vriendinnetje een setje van deze billendoekjes wilde, greep ik dit moment aan om mijn billendoekjes geheim aan jullie te verklappen.

Als ons meisje op haar dijen slaat (leuk die babygebaren) dan mogen we aan de slag: luier uit, ergste viezigheid wegvegen, met een plantenspuit water op de billetjes spuiten en goed schoon en droogvegen/deppen. Daarom zijn de twee kanten van deze billendoekjes ook zo ideaal. De heerlijke zachte tricot kant is handig om de ergste viezigheid lekker weg te poetsen. Om vervolgens met de wat ruwere hydriofiele kant de rest weg te deppen en daarmee ook de billen helemaal droog te maken. Ik kies zelf altijd voor een lichte kleur tricot, deze verkleurt niet zo in de was en kan je gewoon meewassen met de luiers.

Deel en verspreid mijn werkomschrijvingen en patronen gerust. Ook producten die je van mijn patronen, werkomschrijvingen en tutorials maakt mag je gerust verkopen. Maar vermeld wel altijd de bron: www.PuurJoska.nl.

Benodigdheden voor 4 billendoekjes:

- je naaispulletjes
- potloot, centimeter, (patroon)papier en een klein rondje
- 1 hydofiel van minimaal 50x50cm
- 50 cm zachte (tricot)stof

Stap 1: maak het patroon door een vierkant van 25 bij 25 centimeter te tekenen en de hoeken af te ronden.

Stap 2: neem het patroon over op de hydrofiele luiers en knip ze met een naadtoeslag uit. Speld de hydrofiel op de goede kant van je (tricot)stof en knip deze uit.
 

Stap 3: naai de lapjes stof aan elkaar, maar laat een stukje open om het geheel te keren.

Stap 4: keer het doekje binnenste buiten en strijk de randen goed.

Stap 5: stik de randen door.

En klaar!

 

Of vind je het gemakkelijker als ik ze voor je maak? Kijk dan even in mijn webshop!