14 oktober 2013

Nog voor de geboorte van mijn dochter geboren was ben ik aan de slag gegaan om een verschoonmatje te maken voor onderweg. Via het internet vond ik vele tutorials hoe je dat kon doen. Uiteindelijk heb deze in grote lijnen aangehouden. Het is een leuk matje geworden die goed past bij de voedingstas die ik heb gekregen, zie foto.

Maar nu mijn dochter 4 maanden oud is, blijkt het matje voor ons toch niet ideaal. Doordat wij katoenen luiers gebruiken bleken de zakjes waar je alleen bij kan als je het matje uitvouwt helemaal niet handig. Daarnaast wilde ik een dunner matje, die na een plasje op de hydrofiel niet meteen in de was hoeft en een zonder zakjes waar dochterlief tegenwoordig alles uit trekt.

Dus vorige week zat ik weer achter de naaimachine. Met als resultaat een simpel matje van 55cm bij 25cm, één kant katoen, één kant tafelzeil en binnen in fiberfill. En om hem gemakkelijk en compact in de tas te stoppen heb ik er twee drukknoopjes in geslagen.

Maar al die losse luiers in de tas is ook niet handig. Dus fabriceerde ik vanochtend een luiertasje waar alles in past. Ik ben helemaal happy en mijn tas is weer wat meer geordend!