1 december 2014

Huisstof, het zit overal… op je vensterbank, op het dressoir, op de plankjes, op de randjes van de schilderij lijstjes en soms lijkt het wel aan de zijkant van de lamp geplakt te zijn. Het ziet er niet uit, het maakt alles grauw en als ik niet uitkijk is het huis te stoffig en krijg ik door allergie last van mijn ogen, neus en longen… Maar hoe kom je er nou gemakkelijk en snel vanaf?

Gebruik je microvezel doekjes? Ik vind ze vreselijk irritant want ze blijven (zeker in de winter) zo aan je handen plakken. Of een nat doekje die je na iedere veeg weer moet omspoelen en vanwege het vocht je gelamineerde meubels kapot maken? Een plumeau? Maar waar moet je die dan weer opruimen en hoe krijg je die dan ooit weer schoon?  Of gebruik je van die veel te dure stinkende chemische vochtige doekjes?

Ik heb veel gezien, veel geprobeerd maar kom toch steeds weer uit op de ouderwetse droge stofdoek. Zo’n 100% katoenen lapje stof die ik vroeger op de montessorischool speciaal opvouwde en iedere ochtend mijn tafel stofvrij mee maakte. Zo’n simpel doekje waar je alles mee af kan nemen, kan uitkloppen, die jaren meegaat en je heel af en toe in de was gooit. Ja, ouderwetse katoenen stofdoekjes, ik ben er fan van.