1 februari 2015

Zoals mijn grootste verassing: zelfgemaakte allesreiniger in een plantenspuit. Zo goedkoop, easy en ik gebruik het overal voor! Mijn meubels, spiegels en glas worden er allemaal mooi schoon van. En als ik tijdens het stoffen vieze plekjes tegenkom spuit ik er wat op, haal er een doekje overheen en voilla: schoon! Wil je het ook eens proberen? Waarschijnlijk heb je de ingredienten gewoon in je kast staan. Het werkt namelijk zo: vul 50ml witte (schoonmaak)azijn aan met 400ml gedestileerd (of gekookt) water en doe naar smaak 30 druppels ethische olie bij (of niet). Hussel het in een plantenspuit en veel schoonmaak plezier!

Maar met het schoonmaken van de badkamer en keuken was ik toch behoorlijk aan het schrobben. Ondanks dat ik ontdekte dat citroen heel goed helpt tegen kalk (op bijvoorbeeld kranen) was ik toch niet tevreden. Dus al snel verscheen mijn oude en vertrouwde cif badkamer spray en cif keuken spray in de kast. Want even nat maken, spuiten, doekje er over is toch meer wat ik in gedachten heb met schoonmaken. Dus lang leven de moderne tijd en haar schoonmaakmiddelen!

Wat is jouw wondermiddel? En heb je ook zo'n geweldige zelf maak schoonmaaktip?

Een tijdje terug werden alle schoonmaakmiddelen die op waren vervangen door simpele en natuurlijke middelen. Leuk, maar soms sta je je echt rot te schrobben... De hoogste tijd om weer wat moderne middelen het huis in te loodsen. Maar wel met nieuwe inzichten en trucs!