17 december 2013

Dochterlief spuugt en kwijlt altijd best veel met als gevolg natte koude kleertjes. Een drama want slabbers vind ik oer lelijk en natte kleren zijn in de winter erg vervelend. Dus toen ik een bandana slabber achtig iets bij de zoon van een vriendin van mij zag was ik verkocht: dat wil ik ook! En dat moet ook niet al te moeilijk zelf maken zijn. Na veel uitproberen en testen heb ik de ultieme kwijlbandana gevonden, niet te groot maar zeker niet te klein en niet teveel stof in het nekje. Hieronder een werkbeschrijving.

Deel en verspreid mijn werkomschrijvingen en patronen gerust. Ook producten die je van mijn patronen, werkomschrijvingen en tutorials maakt mag je gerust verkopen. Maar vermeld wel altijd de bron:www.PuurJoska.nl.

Benodigdheden:

- je naaispulletjes
- een printer, het patroon en de werkomschrijving (ook in pdf
- 2 stukjes stof van 40 bij 25 cm (zorg voor minimaal 1 dikke stof of neem een derde stukje (lelijke) stof om er tussen te doen voor extra absorptie.)
- een drukknoopje


 

Stap 1: print dit patroon uit op A4. Trek hem over op patroonpapier en maak hem compleet door hem in spiegelbeeld aan de rechterkant te verlengen. Of gebruik het patroon met dubbelgevouwen stof. 

Stap 2: knip de stukjes stof op maat en speld ze met de goede kant op elkaar. (Indien je met 3 stofjes werkt: leg het lelijke stofje onderop)

Stap 3: naai de lapjes bijna helemaal aan elkaar, maar laat een stukje open om het geheel te keren. Knip vervolgens de naden van de randen zo klein mogelijk en knip het puntje in de hoeken af. 

Stap 4: keren en strijken

Stap 5: onzichtbaar dichtnaaien

Stap 6: en dan slaan we de drukknoopjes in het stofje

KLAAAR