10 april 2015

Wassen is een van die dingen wat hier nooit stopt. Eerder schreef ik er al een artikel over. Maar ik wil jullie nog wat tips geven om te zorgen dat die eeuwige berg een heuveltje lijkt.

Bij het wassen denk ik altijd zoveel mogelijk aan het milieu. Ik was mijn bonte was meestal op een snelwas programma, die is meteen lekker snel klaar, want ondanks dat ik een kindje heb zijn de kleren vaak niet echt heel vies. En de luiers en hete was gaan niet op 60 graden, maar gewoon op 40. De moderne wasmidelen zijn immers zo goed dat alles schoon wordt met 40 graden. Daarnaast gebruik ik zo min mogelijk van die super schone moderne wasmiddelen, teveel wasmiddel is slecht voor het milieu en je wasmachine en ook worden je kleren er vaak niet schoner van.

Maar de beste tip om van je berg een heuvel te maken is je was meteen te sorteren. Wij hebben drie wasmanden: een witte was, een bonte was en een hete was. En deze wasmanden zijn zo groot dat een volle wasmand een volle wasmachine betekend. Iedere avond stop ik eventjes een wasje in mijn wasmachine en zet de timer zodat hij klaar is als ik opgestaan ben. Zodat ik na het opstaan, aankleden en eten meteen mijn verplichting kan doen: een was ophangen.

Nou, sterkte met je berg, ik ga even aan de slag met mijn heuvel.