10 juni 2014

Dragen en dan bedoel ik je kindje op je buik of op je rug in een ergonomische drager of draagdoek. Ik ben er verslaafd aan. Ik vind het de oplossing voor alles! Vaak wandelen we vanaf huis richting het strand (waar dragen ook een uitkomst is). Maar ook in huis gebruik ik het voor vanalles!

Nu had ik een ongelooflijk lieve baby, ze sliep overal en huilde alleen als er iets op te lossen was. Maar na mate ze meer kon, werd ze lastiger en ging ze meer aandacht vragen. Gelukkig had ik een draagdoek in huis en leerde ik al snel de fijne kneepjes van het dragen. Met als resultaat: meisje tevreden en handen vrij. Dit bleek voor mij DE manier om aan mijn huishouden toe te komen. En nu nog, na een jaar, draag ik mijn dochter meerdere keren per dag en weet ik precies welke activiteiten handig zijn en welke niet.

Dit moet je echt eens proberen met je kindje omgeknoopt:

  • Stofzuigen en dwijlen: meteen een extra workout (zeker met de 10 kg die ik momenteel op mijn rug meedraag)
  • Was ophangen: voor ons meisje heel slaapverwekkend
  • Afwassen, of zoals wij doen: discoafwassen met een muziekje en dansen
  • Grasmaaien: lekker samen buiten
  • Planten watergeven/sproeien: dit vindt ze bere interessant

Minder handig met je kindje omgeknoopt:

  • Opruimen: dan moet je vaak bukken en dat gaat niet zo gemakkelijk met een kindje omgeknoopt
  • wc's en badkamer schoonmaken: dan gebruik je toch wat heftigere schoonmaakmiddelen, daarnaast zijn die ruimtes vaak wat klein en heb je meer stootgevaar