5 november 2014

Ik keek gister avond, boos, na een woordwisseling met vriendlief, een slechte film. Zo'n feel good movie waarin alles goed komt. Tijdens die film kwamen mijn lieve katjes al bij me liggen, that felt good. En met die twee warme schatjes tegen me aan kwam die scene, die ene scene die mij veranderde... Die misschien wel meer veranderde dan ik me nu realiseer. De scene die mij deed beseffen wat ik moest doen, wat mij zou helpen. Want waarom doe ik wat ik doe. Waarom loopt alles zoals het loopt? Alles is zo onstuurbaar, alles overkomt goed en fout, maar ik beslis. Ik beslis over mijn leven, over mijn keuzes en over wat mij overkomt..

Maar wat die scene liet zien, was een desperate vrouw die een moodboard in elkaar toverde met in het midden: “What do I want?”. Mijn hoofd maakte overuren en van de film kreeg ik niet zoveel meer mee (maar ach, wat mis je nou in een feelgood movie). Dus na dat happy end pakte ik een A4’tje, pen en zette een lekker muziekje op.

Nog geen vijf minuten later was mijn A4’tje vol. En daar stonden zoveel antwoorden op zoveel vragen… Waarom ben ik thuisblijfmama? Waarom heb ik deze site? Waarom vind ik vriendschappen belangrijk? Waar ligt mijn passie en wat heb ik daarbij nodig. En nog op veel meer vragen stond het antwoord ineens voor mijn neus. Wat een openbaring.

En wat wil ik dat graag met jullie delen! Want ik ben vast niet de enige die zich laat meeslepen door de mooie en minder mooie dingen in het leven. Ik ben vast niet de enige die keuzes maakt omdat het moet. Die zich soms afvraagt waarom ze deze keuzes maakt. Nou, soms kost het dus maar een paar minuten om zoveel antwoorden te krijgen. 

Dus ik zou zeggen: pak een A4’tje en een pen en schijf en teken hem vol met wat jij belangrijk vind, waar jij voor staat en wat jij wilt. Zonder oordeel en zonder angst. Gewoon even alles opschrijven. Wie weet welke vragen bij jou beantwoord worden!

Ooh en misschien heb ik jullie wel heel nieuwsgierig gemaakt naar mijn brainstorm. Nou, hetgene wat er voor mij uitspringt is dat ik graag leer, inspireer en creëer, welkom op mijn site ;).