16 oktober 2015

De zomer is nu echt voorbij... Zelfs ik heb geen illusies meer, want deze week heb ik voor het eerst de verwarming aangezet (tja ik kan lang ontkennen dat het koud is, doordat de zon altijd heerlijk ons huis in schijnt). De wandelingetjes buiten en fietstochtjes worden ook echt koud. We hadden de winterjas van dochterlief al uit de kast getrokken. Oma kwam met een super schattige muts aan en een paar handschoenen kochten we in de aanbieding bij de HEMA. Maar toen het daadwerkelijk tijd werd alles aan het doen, schrok ik me wild. Ik wist niet dat dingen zo erg konden vloeken. Het vloekte werkelijk allemaal met elkaar, behalve dan die antraciete jas..

Het werd dus wel tijd om zelf wat te maken. Maar wat, hoe, welke stof en wanneer. Ik stelde het nog even uit tot ik de vraag van een klant kreeg: "maak jij ook col-sjaaltjes?". Tja, nee, maar die staan dus wel op de planning. Zo gezegd, zo gedaan, ik zocht een patroontje, keek ik mijn kast voor stofjes (die allemaal te kort, te dun of de verkeerde kleur waren) en kwam uiteindelijk uit op grijs (van de jas) met knal roze (wat ook in de handschoenen en schoenen zit). Ik knipte, rauste het door de lockmachine en zette het laatste stukje met de hand in elkaar.

En het eindresultaat? "Mama, mijn sjaal!", waren de eerste woorden van dochterlief toen ze wakker werd van haar middagslaapje en de sjaal zag hangen. De sjaal ging om en niet meer af. We maakten een heerlijke wandeling door de regen en de sjaal hield haar heerlijk warm. Misschien is de stof niet perfect, maar over het ontwerp ben ik tevreden!

Willen jullie nu ook zo'n sjaaltje? Ik zet binnenkort wat online dus hou de webshop of facebook-pagina in de gaten!