2 juli 2014

De geldkraan moest dicht, dus zocht ik alternatieven voor dure producten. Dus speurde ik het internet af voor goedkope vervanging voor dure producten. Ik probeerde shampo te maken, geen succes. Ik verving mijn schoonmaakmiddelen voor simpele azijn en andere goedkope huismiddeltjes, no problem. Ik maakte afwasmiddel, leuk hoor!. En ik probeerde deodorant, WAUW! Vele leuke projectjes, maar één sprong er echt uit: zelf gemaakte deodorant. Het internet beloofde dat het super makkelijk, goedkoop en goed was, dus ging ik de uitdaging aan.. Doe je mee? Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in je kast staan!

Je neemt een pannetje op HEUL laag vuur, daarin roer je:

  • 3 lepels kokosolie
  • 2 lepels natriumcarbonaat met andere woorden: soda
  • 1 lepel maïzena

Je giet het in een cupcakevormpje of push-up tube en wacht tot het uitgehard is! KLAAR!

Ja echt!?! Zo makkelijk is het! En zo goedkoop. En als je het 's ochtends opsmeert... ruik je niks, als je 's middags onder je oksels ruikt nog steeds niet! En 's avonds als je echt heeeeel hard gesport hebt, gezweet hebt en je deo zijn werk moest doen, ruik je in de verte een klein beetje vers zweet. Een top product! Zonder troep! Super makkelijk en super goedkoop. Ik wil niet meer anders.