14 februari 2015

Vlak voordat wij naar Aruba gingen maakte ik al een ballonbal voor dochterlief. Een ballonbal is een bal van stof die je vorm geeft door een ballon erin op te blazen. Ideaal voor onderweg dacht ik. En ja hoor, ons meisje heeft heel wat uren achter die bal aan gerend. Tijdens het wachten bij de gate en zodra ze wakker werd op vakantie riep ze" "bal bal" en gooide ze hem vrolijk door huis heen. En naast een blij meisje ook een blije mama, want een ballonbal weegt niks, ziet er leuk uit en past in iedere tas. Het ideale speelgoed voor onderweg dus!

Nu was de ballonbal die we mee hadden op vakantie zwaar mislukt. Hij diende zijn doel, maar daarmee was ook alles gezegd. Dus paste ik vandaag het patroon van Kiind.nl aan op mijn eigen wensen en maakte ik vandaag van wat stofrestjes mijn eerste prototype, een leuke vosjes ballonbal.

Wil je ook zo'n leuke ballonbal? Ik heb er een aantal op voorraad en maak ze op aanvraag! Kijk even in mijn winkeltje.

 

Edit 4 maart 2015:
Door jullie enthousiasme heb ik de afgelopen tijd heel wat ballonballen gemaakt! De meeste ballonnen die ik maak zijn van katoen (behalve als anders vermeld). Het grote voordeel van katoen boven rekbaar is dat je geen knoop in je ballon hoeft te leggen maar hem rond kan draaien en onder het randje kan stoppen (zie foto). Verder mag je alle op 40 graden wassen en passen alle gewone ballonnen in de bal.