Doodmoe en kotsmisselijk begon ik 2016 met een mooi geheim: ik was zwanger van ons tweede kindje! De zwangerschap en geboorte van onze tweede dochter hebben 2016 voor mij en Puur Joska gevormd. Eerst alles op een wat lager pitje omdat ik zo ziek was van mijn zwangerschap. Later weer wat meer op mijn bordje en aan het einde van de zwangerschap nog even een sprint, waarna ik een hele tijd in alle rust kon genieten van ons nieuwe gezin.

Fotografie
Het was een bijzonder fotografie-jaar waarin ik zwanger heel wat zwangere dames vast mocht leggen. Dat begon in januari met een fotoshoot om mijn portfolio aan te vullen. En toen mijn buikje zichtbaarder werd mocht ik op een regenachtige dag een mooie zwangere buik gezinsshoot doen. Op een mooie zomerse dag fotografeerde ik nog een mooie mama alleen met haar zwangere buik. En dat waren dan nog niet eens alle zwangere buiken die ik dit jaar vast mocht leggen!

Naast moeders in spe fotografeerde ik ook weer een flink aantal gezinnen. Ooh wat geniet ik daar telkens weer van! Van eigenwijze meisjes met liefdevolle ouders tot neefjes en nichtjes op het strand. Ik probeer ze allemaal vast te leggen zoals ze zijn. Of het nu thuis is of op een camping, ik ga gewoon mee. Of het nu regent, de zon schijnt, er een regenboog is of er een stevig Zeeuwse bries staat. Ik ben erbij!

Naast zwangere vrouwen, families en gezinnetjes ga ik ook graag op pad met dragende ouders en borstvoedende moeders. Soms zelfs in een hele groep bij elkaar. En dit jaar - 2016 - was ook het jaar waarin mijn foto's voor het eerst gepubliceerd werden. Zo belandde een van mijn foto's zelfs op de cover van de Borstvoeding vandaag.

Goede voornemen van 2016
Ik schreef eind 2015 dat ik me in dit jaar, naast veel fotoshoots verder wilde verdiepen in fotografie. En dat is gelukt! Ik ben onwijs gegroeid door mijn zieke-zwanger-uurtjes te gebruiken om veel lezen, maar ook een cursus fotobewerken en mijn geweldige nieuwe lens zorgde voor groei.

Ook schreef ik eind 2015 dat ik nieuwe producten wilde gaan maken voor in de webshop en meer biologische stoffen zou gaan aanschaffen. Dit voornemen is erbij in geschoten. Ondanks dat ik het altijd een heerlijke afwisseling vond, merkte ik al snel dat ik keuzes moest gaan maken. Met het groeien van mijn gezin en de fotografie, besloot ik alleen nog voor mijzelf en de meisjes te naaien. Hierdoor zal mijn webshop eind januari sluiten. Tot die tijd krijgen jullie met de code "dag2016" 50% korting op alle artikelen die ik nog op voorraad heb.

2017
Het komend jaar staat dus volledig in het teken van fotografie! En dat betekend dat ik heel veel fotoshoots wil gaan doen. Maar daarnaast krijg ik aankomend jaar een nieuwe website, hoop ik centjes bij elkaar te sparen voor nog een mooie lens en last but not least: binnenkort breng ik jullie heel gaaf nieuws! Ik ben namelijk aan het broeden op een heel gaaf project! Dus hou Puur Joska goed in de gaten en hopelijk tot in een mooi 2017!

GELUKKIG NIEUW JAAR!