29 december 2015

Eind 2014 maakte ik een mooie reis naar mijn schoonzusje op Aruba. Heerlijk uitgerust ging ik 2015 in en begon met een grote schoonmaakbeurt. Die schoonmaakbeurt resulteerde in de inspiratie voor het artikel Schrobben en poetsen dat ik in februari publiceerde. Ook kon ik een blog wijden aan de ballonbal die ik voor mijn reis gemaakt heb, want dat is echt het perfecte speelgoed voor onderweg!

Toen ik Aruba al bijna weer vergeten was, ben ik gaan nadenken hoe ik een professionaliseringsslag kon maken met mijn bedrijfje. Ik besloot een financiële meevaller te investeren in een lockmachine, waardoor de afwerking van rekbare stoffen voor bijvoorbeeld jumpsuits veel beter is. Later bleek die lockmachine ook perfect voor de zoogcompressen die ik lanceerde tijdens de wereld borstvoedingsweek.

De ingezette professionalisering hield hier niet op. Ik miste een webshop en zette mijn vriend aan het werk voor een nieuwe website mét webshop! En als we dan toch een nieuwe website hebben, dan is het misschien ook eens tijd voor een passendere naam. Zo zei ik Creatief en Tijd gedag en ontstond Puur Joska zoals jullie het nu kennen.

Ondertussen liep ik in de zomer steeds vaker tegen de grenzen van mijn (10 jaar oude) spiegelreflex camera aan en besloot ik mijn winst en spaargeld te investeren in een mooie camera. Wauw wat een verschil, maar dat was wel even wennen. Na wat oefenen, een aantal fotoshoots en een leuke uitdaging, zette ik mijn portfolio online. Daarnaast publiceerde ik mijn eerste fotografie blog – die leuke uitdaging – Trash the dress.

Natuurlijk zat ik ook weer regelmatig te naaien. Vaak naaide ik voor opdrachten, soms voor mezelf en soms om een vraag van een klant uit te werken. Zo ontstonden er uit jullie vragen bijvoorbeeld vele verschillende maten Kwijlbandana’s. Ook maakte ik colsjaals omdat mijn dochter er eentje nodig had en ik ze ook leuk vind voor in de webshop.

Met het einde van het jaar in zicht schreef ik een Sinterklaas gedichtje over het leukste cadeau voor een draagkindje. Een cadeau dat ik al een tijdje verkoop, namelijk een poppendrager! Tot slot ging ik op kraamvisite waarvan ik een aantal foto’s van heb mogen delen. En kreeg ik heel veel reacties voor een portfolio zwangerschapsshoot die ik begin 2016 ga doen!

Zo groeide in 2015 mijn hobby-blog Creatief en Tijd uit tot een klein bedrijfje. Puur Joska, mijn kleine trots waarin ik mijn energie in kwijt kan. De ene keer door lekker achter de naaimachine te kruipen en de andere keer door mooie momenten in het leven te vereeuwigen op foto’s. Maar in 2016 sukkel ik natuurlijk niet maar een beetje door. Ik wil me namelijk verder verdiepen in fotografie voor nog mooiere foto’s en veel fotoshoots. Daarnaast zullen er vast nieuwe producten in de webshop komen. En zodra mijn huidige stoffenvoorraad op is, koop daarna alleen nog biologische stoffen, zodat Puur Joska nog Puurder wordt!

Ik wens je een cratief en puur 2016 en hoop je vaak terug te zien!